Såhär går det till!

7 juli, 2017 0 av petra@madebyp.se


När du bär ett hårsmycke från Made By P så bär du även historia, känslor, kärlek och stor stolthet.

Allt detta och så mycket mer väver jag in i varje hårsmycke, oavsett storlek eller värde. Jag bär på en enorm passion för mitt yrke och mitt fantastiska vägval. Känslan av att just jag får göra dig extra vacker på din bröllopsdag. Så vacker att du kanske till och med får tårar i dina ögon.

Att jag får vara en liten del i så många människors viktiga dag känns i hela mitt hjärta. Att se dig lämna min atelje med en vacker ask med ditt smycke och ett stort leende. Eller när du får ditt utvalda hårsmycke skickat till dig och blir hänförd av skönheten i det. DET är det jag lever för i mitt liv och vardag!

Jag skapar alltid endast ett hårsmycke utifrån just den tanken. Kreativiteten måste får flöda fritt i mitt skapande och Du ska få känslan av att detta är ditt och bara ditt smycke!

Hur går det då till när ett hårsmycke får liv? Det börjar alltid med en snabb tanke med en skarp, klar bild över hur det ska se ut. Jag gör aldrig några skisser utan börjar skapa direkt utifrån min minnesbild. Jag börjar med att tillverka en ram och sen utgår jag från mitten och från sida till sida.

Porlinsblommorna formar jag för hand, bränner i ugn och sen slipar jag kanterna på varje litet blomblad med en elektrisk fil. Blommorna målas därefter för hand i de färger som ska passa just det smycket. Ska de färgas i guldfärg, får de ett lager guldvax på sig som jag gnider in med fingrarna för en vacker aniklook.

Även alla löv och andra detaljer i mässing/koppar färgas in med guldvaxet för att få en vackrare, matt guldfärg. Allt detta sker med fingertopparna för bästa känsla och resultat.

Pärlorna jag använder är mestadels vaxade glaspärlor och tjeckiska glaskristaller, men även odlade pärlor. I bland får jag äran att använda pärlor från ett ärvt pärlhalsband. – Någonting gammalt… Anledningen till att jag inte använder väldigt dyra pärlor är mestadels för att hålla priset nere, men också för att det är min klara övertygelse om att slutresultatet blir exakt lika vackert!

Vissa smycken består av vackra, tidskrävande broderade blommor och löv. Dessa kan ta uppåt en halv dag till en dag att skapa. Det tar tid och det ska ta tid att skapa ditt hårsmycke. Detta är så långt i från fabrikstillverkat du kan köpa. Det är endast jag och bara jag, från tanke till färdig skapelse i varje detalj.

Alla detaljer viras sedan fast med koppartråd som är grunden i mina flesta skapelser. Även baksidan på smyckena får extra kärlek. Det är viktigt att det är välgjort oavsett vilken sida du tittar på. På kammarnas baksidan fäster jag vackra kantband i spets eller små blommor för att dölja koppartråden. Och som avslutning på konstverket fäster jag ett märken med mig logotyp på så du ska minnas!

Nu är hårsmnycket färdigt och väntar på just den rätta bruden som kär! Min dröm är att dessa smycken får ett långt liv och går i arv till din dotter eller kanske ditt barnbarn. Lägg smycket i en vacker glasask och ha det framme vid ditt bröllopsfoto. Tanken ocg valet är fri…

Tack för att du väljer just ett hårsmycke från Made By P till din stora dag!

Med kärlek och värme! /Petra